Ei etäisyys, ei vuodetkaan

Laura Närhi: hetken tie on kevyt

Nyt seuraa mielipide, joka saa ihmiset, joiden mielestä Tehosekoitin ja Otto ovat ihkuja, repimään pelihousunsa: Laura Närhen versio Hetken tie on kevyt-kappaleesta on parempi kuin alkuperäinen, vaikka sekin on hyvä. En kuitenkaan muista sitä koskaan varsinaisesti kuunnelleeni. Kuullut olen, mutten kuunnellut. Närhen vesiota sitten senkin edestä.

Laura Närhi on yksi näistä nykyisistä naisartisteista, joista tykkään kovasti. Varsinkin Tuhlari-levy, jolta tämäkin biisi löytyy, tuli kuunneltua ilmestymisen aikoihin monta kertaa. Lähiaikoina vähemmän, mutta aina välillä kuitenkin. Odottelen innolla uutta materiaalia.

Olen aiemminkin maininnut, etten usein juuri osaa tulkita tai ymmärtää biisien lyriikoita. Jonkun pitää vääntää asia rautalangasta, niin myös tämän biisin osalta. Mitään hajua ei ollut, mistä sanat kertovat, kunnes jostain luin, että kyseessä on tarina yhden illan jutusta. Siinä sitä sitten sai taas tuntea itsensä idiootiksi, kun ei sitä ollut älynnyt. En toki tiedä, onko sekään "oikea" tulkinta, mutta ainakin se käy järkeen.

No, Hetken tie on kevyt on joka tapauksessa hyvä biisi. Tykkäsin myös elokuvasta Vuosaari, jossa kappale soi. Mukavan synkkää tarinaa oli kyseinen elokuva. Eipä siitä sitten sen enempää.

Kommentit