Jaksaa, jaksaa!

Antti Tuisku: Mä hiihdän

Antti Tuisku julkaisi uuden singlensä Mä hiihdän 4.1.2017. Törmäsin uutiseen julkaisusta jossain somen syövereissä. Päätin sitten kuunnella ihan silkasta uteliaisuudesta.

Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen reaktioni oli, että mitähän vittua. Mitään biisiä ei pitäisi tuomita yhden kuuntelun perusteella, joten kuuntelin uudestaan ja huomasin jollain perverssillä tavalla pitäväni biisistä. Myöhemmin kuuntelin kolmannen, neljännen ja ties kuinka monennen kerran ja tulin lopputulokseen, että Mä hiihdän on ihan oikeasti hyvä biisi. No niin, nyt se on sanottu. Kivittäkää, saatana.

En todellakaan ole oikea henkilö valittamaan siitä, että ihmiset eivät ymmärrä biisien sanoja sen syvällisemmin, koska en itse ymmärrä niistä yleensä mitään. Tämän biisin kohdalla on kuitenkin todettava, että esimerkiksi YouTube-kommenttien perustella monelta tuntuu menevän täysin yli ja ohi, että eipä se Antti ihan kirjaimellisesti hiihtämisestä laulele. Hiihtäminen tuo sinänsä hyvinkin vakaviin lyriikoihin kivan kieli poskessa -fiiliksen.

En välttämättä aina jaksa innostua nykyisestä ylituotetusta kaupallisesta musiikista, mutta Mä hiihdän toimii, koska se on vedetty tuotannoltaan mahtipontisesti ihan överiksi. Laulujen osalta falsetti vähän häiritsi, jopa ärsytti aluksi, mutta loppupeleistä se sopii paikalleen kuin se kuuluisa nyrkki siihen kuuluisaan silmään. Tunnettä biisissä riittää, ja se on hyvä se.

Kommentit