Lisää maailmanloppua

Skeeter Davis: The end of the world

Tv-sarjoja ja leffoja katsellessa törmää usein musiikkiin, johon tuskin olisi muuten tututstunut lainkaan. Omalla kohdallani yksi esimerkki on Skeeter Davisin The end of the world, joka soi Under the dome -sarjan jossakin jaksossa. Välittömästi sen kuullessani halusin kaivaa biisin esille ja kuunnella uudestaan. Sen jälkeen se on soinut enemmän ja vähemmän.

The end of the world on yksi niitä biisejä, joista on tehnyt versionsa artisti jos toinenkin. En tähän hätään jaksanut tarkistaa, kenen se ihan aito ja alkuperäinen on. Ennen Under the domea koko biisi ei ollut minulle tuttu, mutta sen jälkeen olen selaillut useitakin versioita. Mikään ei kuitenkaan yllä Skeeter Davisin tasolle. Ei ainakaan mikään niistä suomenkielisistä virityksistä, joista esimerkkinä vaikkapa Anne Mattilan versio.

Skeeterin versiossa vain on sitä jotakin. Kaunis ja kirkas lauluääni sekä biisin sovitus jousineen ovat jotenkin kovin rauhoittava yhdistelmä. Biisin tarinaa voidaan ehkä pitää kliseisenä lässynläänä. Ei taida olla ainoa kerta musiikin historiassa, kun jonkun maailma on romahtanut oman kullan karattua muille maille. No, mitäpä tuosta. Ei haittaa.

Laulajattaren muuhun tuotantoon en ole toistaiseksi tutustunut, ehkä pitäisi. Mutta ainakin The end of the world tulee pysymään soittolistoillani pitkään.

Kommentit