Yöhön

Angelo Badalamenti, Julee Cruise: Into the night

Mainitsin muutama päivä sitten, että katsoin vihdoin kulttisarja Twin Peaksin. Siis ne vanhat. Sarjahan teki paluun tänä vuonna, enkä ole niihin uusiin jaksoihin vielä kajonnut. Mutta oli se mahtava. En ihmettele suosiota.

Olen aina tiennyt, että merkittävä tekijä sarjan suosiossa oli musiikki, ja vaikken sarjaa ollut nähnytkään, olin toki kuullut sen tunnarin. Nyt kun sarjan on katsonut, ymmärtää todella, miten hienot ne musiikit ovatkaan ja miten iso rooli musiikilla voi olla sarjoissa ja elokuvissa.

Twin Peaksin soundtrackilta olisi monikin biisi – esimerkiksi se varsinainen tunnari, Laura Palmer's theme tai The Nightingale – valikoitua tälle listalle, mutta valitsin nyt tämän tunnelmallisen Into the night -kappaleen. Aivan mahtava! Jää takuulla soittolistoille pitkäksi aikaa.

Todisteita arvailulleni minulla ei ole, mutta uskallan epäillä, että kun Nobuo Uematsu on sävellellyt musiikkeja Final Fantasy VII -peliin, on hänellä ollut myös Twin Peaks inspiraatiolistallaan. Sen verran samoja viboja on paikoitellen kuultavissa. Final Fantasy -pelisarjan musiikit ovat tunnetusti hyviä, koska Uematsu on nero. Mutta kai nerotkin inspiraationsa jostakin hakevat.

Kommentit