Se alkuperäinen

Kari Tapio & Ville Valo: Täällä Pohjantähden alla

Mennäänpä sitten vähän surullisiin maisemiin. Mutta mikäpä siinä, sillä surullinen musiikkihan on sitä parasta.

Kun mainitaan biisi Täällä pohjantähden alla, monille tulee luultavasti mieleen se Petri Laaksosen tekele. Minulle ei. Minulle Täällä pohjantähden alla on aina tämä aito ja alkuperäinen. Ei tuossa Laaksosen biisissäkään mitään vikaa ole.

Ei, tämä Kari Tapion ja Ville Valon versio ei ole alkuperäinen. Mutta biisi itsessään on se alkuperäinen, kansanperintönä ties mistä asti kulkenut biisi. Tai siis melodia on jotain traditionaalista juttua, mutta sanat ovat J. F. Granlundin runosta Koto-maamme. Että sikäli. Opin tuon edellisen faktan lyriikoista muuten juuri kaksi minuuttia sitten.

On tämä mahtava kipale, vaikka lyriikat livahtavatkin hengellisen puolelle tuonpuoleisineen kaikkineen, enkä itse kuitenkaan usko moiseen. En kuitenkaan anna lyriikoiden häiritä, koska melodia on niin hieno.

Ja hieno on tämä versiokin. Olen ehkä äidiltäni perinyt "inhon" Kari Tapiota kohtaan, mutta tässä hänen laulunsa ei haittaa lainkaan, päinvastoin. Se toimii varsin hyvin mainion Ville Valon kanssa. Tuntuu jopa jokseenkin oudolta kehua näin paljon kahden miehen laulamaa kappaletta, mutta jälleen kerran: jos se toimii, se toimii. Ei siinä sen kummempaa.

Kommentit