Kaliforniaunelmointia

The Mamas and the Papas: California dreamin'

Joskus iskee sellainen kaihoisa fiilis, että voi kunpa olisi itsekin voinut elää niitä hippiaikoja ja rakkauden kesää ja lässynlää. Moisia mielenhäiriöitä ei tapahdu usein, mutta joskus kuitenkin. Niiden sattuessa tarvitaan aiheeseen sopivaa musiikkia.

Siihen tarkoitukseen sopii muun muassa tämä California dreamin', josta muuten Tapani Kansa – ja kai moni muukin – on levyttänyt käännösiskelmäversion Kalajoen hiekat. Voi luoja. Käännösiskelmä on kyllä sellainen genre, että tuota… No joo. Sanotaanko näin, että siellä on aika hirveitä tapauksia. Ja sitten on iitä ihan helvetin hirveitä.

Mutta niin, tämä alkuperäinen biisi. Kyllä, tiedän, että tämä on kliseinen megahitti tuon ajan musiikin edustajaksi. Mutta ei kai tämä syyttä ole hitti. Tämähän on hyvä biisi. Kovin paljon ei ole tuon aikakauden musiikkiin tullut laajemmin perehtyä. Ehkä joskus pitäisi.

Sanona muuten aina, että pitäisi tutustua siihen jä siihen paremmin, mutta melkein voisin väittää, että ei tule tapahtumaan. Tai no, jännä nähdä.

Kommentit